KITE CAMP DOWNWIND - BRASIL

Bli med på kitedrømmen og downwind 250 km langs nordøstkysten i Brasil; Fra Taiba til Jericoacoara. Stabil side-onshore vind gjør turen lekende lett og du legger selv opp til hvor mye du pusher. Langs stranden følger strandbuggyer oss med alt kiteutstyr og bagasje vi trenger for uka.Vi kiter 40 km (luftlinje) hver dag og på veien er det flere hemmelige flatvannsspots man kan leke seg på. Dette er ikke en stresstur, men en kitetur man kan slappe av og bare kose seg med kilometer på kilometer med strandlinje og stabil vind. Campen går fra 9-15 oktober og 19-26 november 2017.
Prisen for uken, søn – søn, er 9999 NOK

Vær, vind og ruten

I Ceará, nordøst i Brasil hvor Taiba ligger, er det rundt 30 grader i campperioden og vi har stabil vind fra sørøst som gir en sikker side-onshore vind langs hele kysten. Det blåser mellom 8-12 sekundmeter hele døgnet. Downwindturen strekker seg over 5 dager og går fra Taiba-Lagoinha-Mundaú, Icaraí de Amontada til den velkjente, 5km lange lagunen i Ilha do Guajiru til vi ender opp i Jericoacoara.

Dette er inkludert

  • Overnatting og frokost søndag til søndag på forskjellige pousadas langs kysten
  • 2 netter i Jericoacoara i helgen etter downwinderen
  • Lunsj og middag under downwinderen mandag til torsdag+lunsj fredag.
  • Norsk reiseleder som er med på hele turen og kiter med dere
  • Transport tilbake til Taiba fra Jericoacoara
  • Bilder til skrytealbumet

Du må selv stå for flyplass transfer t/r Fortaleza-Taiba, drinker o.l. på kveldene, middag fredag og lørdag i Jericoacoara og lunsj lørdag. 

Bestill din ferie her! 

PS. HUSK Å VELG DOWNWINDTRIP. Du får faktura på mail etter at bookingen er gjennomført. Har du problemer ikke nøl med å sende en mail til ronja@fluid.no eller ring på 93290499

Mandag morgen rigger vi opp i Taiba og kiter første strekket ned til Paracuru. Er vi heldige så er det lavvann og det er helt flatt vann utenfor stedet vi spiser lunsj – her leker vi til krampa tar oss og kjører videre til Flecheiras hvor vi sover for natten.

Tirsdag rigger vi opp i Flecheiras og kiter videre til lunsj i Mundaú. Derfra går turen videre til Baleia hvor vi sjekker inn på en koselig, liten pousada for natten.

Onsdag starter i Baleia og vi kiter ned til Praia de Caetano hvor vi tar en velfortjent pause med lunsj på stranden. Resten av strekket går ned til Icaraí de Amontada som er pitstop for natten.

Torsdag tar vi vårt lengste sammenhengende strekk og ender opp i det nye feriestedet Ilha do Guajiru med kun et vannstopp på veien. Vi spiser lunsj på Barraca do Kite og koser oss med en ettermiddagsøkt i lagunen før vi kjører buggytur til Canoas i Arpoeiras.

Fredag kiter vi innom flatvannspots i havet man kun kommer til havveien. Lunsj i Aranaú ; siste leg’et på downwinderen ; vi avslutter turen med å kite inn i solnedgangen ved Préa, like utenfor Jericoacoara.

Lørdag og søndag koser vi oss på ferie i Jericoacoara hvor man kan nyte late dager i varmen eller kite til krampa tar deg. Gå en tur til den kjente steinformasjonen Pedro Furada og se solnedgangen i sanddynene med en Caipirinha mens det utøves capoeira på stranden.
Søndag morgen går det transport tilbake til Taiba som er inkludert i prisen.

Krav til deg som kiter

Du MÅ være en trygg kiter som kan kite minst 2 timer i strekk. Kjenne selv at det ikke er noe du er utrygg på når det gjelder å relaunche kiten i havet. Kunne komme ut og inn gjennom bølger til stranden. Og vite hva sunt kitevett er.
Kiteøktene varer rundt 2 timer før pause. Skulle noe skje så er det lett å dra inn til stranden hvor en buggy er og venter -og du er aldri alene.

Hele turen er vi for det meste kun oss ute på havet. Og du velger selv hvor langt ut fra stranden du kiter. Desto lengre nord vi kommer, desto mindre bryter bølgene mot stranda og desto mer øker vinden.
Det viktigste er at du kjenner dine begrensninger og det er lov å pakke kiten og bli med i buggyen langs stranda for en lengre pause.

Flyreisen

Bestill fly til Fortaleza. Vanligvis må man regne med 1-2 mellomlandinger fra Oslo. Søk opp flybilletter på f.eks finn.no eller gå direkte til TAP. Flybillettene ligger fra 7-9000,- tur/retur. Reisetid alt fra 13-26 timer avhengig av rutevalg.

Sjekk kilo for bagasje og sportsutstyr. Normalen er 2x20kg. Klarer du å få baggen og kiteutstyret under 40kg og innenfor de tillatte dimensjonene pleier de ikke ta betalt for kiteutstyret.

Dette må/bør du ta med

Du ha med:
• Kiter fra 10m2 og ned (Ja,du kan ta med større og)
• Brett (max 2 pr person)
• Trapes
• Rashguard, langermet
• Solkrem (Kan kjøpes på campen i Taiba før avreise!)
• Kontanter til kjøp av drikke, nøtter el.l. på veien
• Kontanter/visa-/mastercard til Jericoacoara (billigere priser ved cash)

Anbefales:

• Solbriller / caps til å kite med
• Evt hjelm og flytevest
• En tynn genser til kvelden
• Hansker til downwind
• Vanntett lomme til mobil/penger/sunstick f.eks.
• Lang shorts de første dagene da sola tar godt på lår
-En lang, tynn tights for de som blir lett solbrent
• Evt tynne våtsokker eller vanlige sokker da sola også brenner toppen av vrista lett

Transport ved ankomst

Du blir hentet av vår sjåfør på flyplassen. Husk å melde inn flightnr o.l. ved påmelding eller på mail til Ronja ved senere flybooking. Kjøreturen tar ca 1,5 time til Camp Fluid Taiba. Dette koster 150 realer. Tilbake 140 realer.
Husk at all transport fra vi forlater Taiba på søndagen til vi er tilbake i Taiba søndag en uke etter er inkludert.

Kite Camp downwind går fra søndag til søndag i campperioden. Det er åpent på campen i Taiba uka før begge campene slik at man kan “varme opp” til den lange turen. Det er også mulighet for å overnatte på campen etter begge downwinderene, dette bookes direkte med ronja@fluid.no