KITE CAMP TAIBA - BRASIL

Ceará; sannsynligvis den største regionen i verden med stabil vind, hele døgnet, i hele 5 måneder i strekk. Her finner du Taiba;

Taiba hvor Camp Fluid holder til. Kun 1 time å kjøre nordover fra Fortaleza; serverer de beste bølger, laguner og “Secret spots” med flatt vann i store bukter. Last opp strandbuggyen eller gå ned til stranda og downwind til din yndlingsspot. 
I år har vi flyttet til enda bedre Camp Fluid lokaler nærmere alt du liker best ved Taiba!

Camp Brasil 2017 åpner 23 september og er åpen uke 39+40 for de som ønsker å dra på en tidlig høstferie og/eller som forberedelse til de som melder seg på Downwind Camp uke 41. 
Campen åpner vanlig fra 8 oktober til 20 november.

Prisen for en uke på Camp Fluid Brasil er 5990,- NOK p.p. på tomannsrom.

Er dere 3 venner på tur -få trippelrom for kun 4790 NOK p.p.
Enkeltrom 7740,- pr uke. 

Rett utenfor døren har du en stor gressmatte perfekt til å vaske og pakke kiteutstyr med tilhørende tørkestativ til brett, trapes og barer. 
Vi har egen oppbevaring til kiteutstyr som låses om natta så du slipper å ha det liggende rundt på rommet. 

På pousadaen serveres en skikkelig frokost norsk-brasilian style og vi har en BOH hvor du kan hente deg kald drikke og sette opp på liste som gjøres opp 1 gang i uka. 
Et innbydende svømmebasseng foran baren og solstolene inviterer til avslapning eller kanskje du heller foretrekker BraziLazy sakkosekkene i chillout zonen. Opplev Capoeira og bli med og tren Brasilians Jiu Jitsu! 

Safari Camp - Erfaren

På camp i Brasil er det kiting som står i fokus – og forholdene ligger til rette for en opplevelse for livet! Sove, spise, kite – repeat.
Er du av den ivrige typen som har nok energi så rekker du fint 3 økter om dagen 06:00 =Tom lagune, Pre-Breakfast Session . Frokost.
10:00=Bølger, Secret Spot, Downwind eller lagunen. Lunsj:Acai.
14:30=Ettermiddagssession -kite inn i solnedgangen. 

Inkludert på Safari Camp: B&B, plass i en beach buggy (vårt fremkomstmiddel under campen), downwindtur fra Taiba til Paracuru og dagstur til Cumbuco. Det er også kortere downwindere for de som aldri har gjort dette før. (Pris for hele oppholdet 5890 NOK/pr uke) 

Camp Taiba for Nybegynnere

Kite Camp Brasil er ikke bare for erfarne kitere -du må bare ha med eget utstyr! Vi har dyktige, lokale instruktører som lærer deg opp så du blir kjent med det utstyret du skal kite videre med. Ta kontakt med ronja@fluid.no for pris på instruksjonstimer og en god pris på en kitepakke med alt du trenger til turen.

-Det er mulig med leie av utstyr, men det er fra den lokale kitefix sjappa og det kan ikke garanteres at det alltid er riktig størrelse, ikke det nyeste.

OBS! Ta med neoprensko til bruk i lagunen, dette får man ikke kjøpt i Brasil. 

Vær, vind og kitespots

I Ceará, nordøst i Brasil hvor Taiba ligger, er det rundt 30 grader i campperioden og vi har stabil vind fra sørøst som gir en sikker side-onshore vind langs hele kysten. Det blåser mellom 8-16 sekundmeter hele døgnet. De mest brukte kitestørrelsene i Brasil er fra 7-9kvm for jenter og 9-12kvm for gutter. 
September og ut i oktober trenger du de minste kitene; 6-9m2.
Fra rundt midten av oktober og ut campperioden vil du bruke fra 9-12m2 kiter. 

Man kan launche kiten på stranden 150 meter fra campen og det er flere laguner i nærheten. På lavvann er det bukter som egner seg perfekt for nybegynnere. På Kite Camp i Brasil kan du kite alt fra store bølger til flattvann. Vi har buggyer og er dermed svært mobile!

Overnatting

Camp Fluid har flyttet inn i en fantastisk pousada 150 meter fra den beste bølgespotten i Taiba og 5 km downwind til lagunen. Kun 7 minutter gange bort til den velkjente Acai Spot og også de beste surfebølgene. 2 minutter og du er på nærmeste Supermercado og er alt i alt helt selvstendig uten buggy.

På pousadaen bor du komfortabelt i tomannsrom, enten med dobbel eller enkeltseng, og eget bad. Du deler rom med maks 1 annen deltaker. -Visste du at alle hotellrom i Brasil har kroker til hengekøyer og at det medfølger på rommet? Ønsker du å bo alene kan enkeltrom bookes i kalenderen for 1750 kr ekstra pr uke. Blir du lenger enn 1 uke justerer vi denne prisen.
Er dere 3 venner som drar på tur har vi også trippelrom for kun 4700kr

Flyreisen og transport til Camp

Bestill fly til Fortaleza. Du kan velge mellom den behagelige turen; www.flytap.com med 1 mellomlanding med long stayover i Lisboa hvor hotell er inkludert. Send flybilletten din videre til gsaosl@tap.pt og spør om hotellrom så får du en hotellbooking i retur, gjerne på 3 eller 4 stjerners.
En rimeligere variant på flybillett finner du f.eks. gjennom www.skyscanner.com 

Flybillettene ligger på 4-9000 kr tur/retur. Reisetid alt fra 17-26 timer avhengig av rutevalg. Husk å sjekke med ditt flyselskap for vilkårene på kitebagasje. 

Campen i Brasil har ikke fastsatte ankomst- og avreisedager. Book direkte i bookingmodulen på siden => 
Ved booket flybilletter; meld tidspunkt og flightnr. til ronja@fluid.no og vår sjåfør vil møte deg i ankomsthallen med et Camp Fluid skilt.
Taxipriser betales direkte til sjåfør; 160 Realer ved 1 person, 170 ved 2 personer og 180 ved 3 eller fler. Vi setter alltid de som kommer med samme fly i samme taxi for å kunne dele kostnadene. Reisetid fra flyplassen er på ca 1,5 time.

Bestill din ferie her!

Du får bookingbekreftelse og faktura på mail etter at bookingen er gjennomført. Ønsker du å betale med Mastercard/Maestro kan vi sende en betalingsforespørsel slik at du får med reiseforsikringen på kortet. -Vi kan også dele opp fakturaen slik at du kan sikre deg plass på campen allerede nå! Skriv inn i kommentarfeltet ved bestilling så legger vi til rette for deg. Ved spørsmål rundt fakturering send mail til ronja@fluid.no

Fyll på utstyrspakka

Som campdeltaker får du 15 % på alt fra kitebutikken Fluid i Oslo. Dette gjelder fra du har meldt deg på til to uker etter at du har reist hjem. Trenger du en ny kite i mindre størrelse, nytt brett, trapes, solkrem, våtdrakt, briller etc. sørg for å ta turen innom Fluid i Kirkeveien 157 i Oslo. Vi sender også ut bestillingen din slik at du får det du trenger før avreise. Bare husk å bestille i god tid.

Ansatte Brasil

I Brasil er det Campansvarlig Ronja Havelin, i Taiba på sjette året, som skal sørge for at du får den mest behagelige kiteferien du vil gå og lengte tilbake til. 
Med seg på laget har hun Henrique Motta som driver Pousada Arco Mundial som Camp Fluid holder til på, og et knippe utvalgte, geniale lokale og internasjonale instruktører.

Får du ødelagt kiten din eller tilfeldigvis har en revnet kite hjemme, ta den med nedover – vi har, tør vi å påstå, en av verdens beste kitefixere Vicenc i Kitepirinha i Taiba. Rimelig og pent håndverk.
Har du noe gammelt kiteutstyr liggende som du ikke bruker? Ronja tar det gjerne med ned til Brasil og gir det til en av de mange ungdommene som veldig trenger noe å bedrive dagene med! Send mail til ronja@fluid.no eller ring på 93290499.